Home Nieuws FM [FM11] Blog nummer zoveel...

Dit is een zo nauwkeurig mogelijk vertaling. Alles wordt gezegd uit het standpunt van Miles Jacobson.

Vanaf het begin van Football Manager is het altijd ons doel geweest om de voetbalwereld zo goed mogelijk te simuleren. Met meer dan 50 landen en meer dan 5000 speelbare teams is het voor ons belangrijk dat we de regels van een bepaald land zo goed mogelijk nabootsen.

Wat heel wat fans niet beseffen, is dat in verschillende landen, ook wel verschillende regels worden gebruikt. Nemen we Spanje als voorbeeld. Daar hebben de B-teams meestal een andere naam (bv: Real Madrid en Castilla). Ze spelen allebei in de Spaanse competitie, maar de b-ploeg mag nooit in dezelfde divisie terecht komen als het eerste team. Dan nog kan bijvoorbeeld een B-team perfect promoveren tot de hoogst mogelijke klasse.

Of kijk bijvoorbeeld naar de MLS in de VS. Daar is het de competitie, MLS, die de spelers bezit en niet de ploeg. Iedere ploeg heeft hetzelfde loonbudget. Ze mogen wel twee spelers een hoger loon geven.

We vergeten bijna Brazilië. Daar speel je in één seizoen in zowel regionale en nationale competities. Hoe goed je het doet in de ene zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld hoger kan eindigen in de nationale competitie.

We hebben zo'n 1000-tal researchers die wekelijks informatie verschaffen over de spelers. Zij geven ook de info door als er kleine aanpassingen gebeuren aan de regels. Bijvoorbeeld in België moeten de voorlaatste en laatste nog vijf duels tegen elkaar spelen voor men weet wie er degradeert.

Ook in Engeland is er een nieuwe regel met grote gevolgen. Vanaf dit seizoen kunnen slechts een beperkt aantal spelers geregistreerd worden. Manchester City heeft deze zomer heel wat spelers aangetrokken, maar moest door deze nieuwe regel ook een aantal spelers laten gaan. Ze konden namelijk niet iedereen registreren. Je kunt wel spelers een rugnummer geven, zonder ze te registreren.

Eén van de Franse regels is nu beter uitgewerkt. Welk land is nu een kolonië van Frankrijk? Via een link in het spel ga je naar een website, waar de info staat. Een grappige regel is een Turkse. Wanneer de eerste vier ploegen in Turkije dezelfde punten hebben, spelen ze nog een playoff om te beslissen wie de titel nu wint.

Ik sprak eerder in de blog over de aanpassingen van de B-teams. Normaal gezien zou er heel wat frustratie weg moeten zijn voor de mensen die B-teams coachen. We hebben ervoor gezorgd dat het veel realistischer is. We hebben met heel wat mensen gesproken en hopen dat in deze editie ze meer aandacht krijgen!

Eén van die aanpassingen is dat managers van het A-elftal de kans kunnen krijgen om te beslissen wie er nu in het B-team moet spelen. Spelers kunnen ook vlotter van het B-team naar het eerste elftal switchen. De wedstrijden die hij speelde met B-team staan nu ook in zijn geschiedenis en komen ook in het nieuws.

Om even het detail van de aanpassingen te tonen, volgt er hier twee voorbeelden. We hebben ervoor gezorgd dat er acht B-teams in de Deense tweede klasse zitten. Spelers in Spanje die 23 worden tijdens het seizoen doen het seizoen nu ook uit bij het B-team.

Ik wou nog meer schrijven over de nieuwe toevoegingen rond de awards, maar ik heb geen plaats meer. Het zal voor een volgende keer zijn!

Share/Save/Bookmark
 

Reacties 

 
#1 smetje 2010-10-07 20:20
Eindelijk kan je als manager beslissen wie in het B team mag spelen. Was soms frustrerend als je iemand naar de B ploeg stuurt om ritme op te doen en de assistent hem niet laat spelen.
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"