Home Nieuws FM [FM11] Blog nummer 10!

Alles wordt verteld door de ogen van Miles Jacobson.

Dit zijn beelden toen we de 3D in FM09 lanceerden:
Dim lights

Dit zal de 3D zijn in FM11
Dim lights

Zeg nu zelf. Het is een enorme stap naar de juiste richting!

De volgende 2 dagen zal ik jullie wat meer vertellen over wat er veranderd is in de matchen. Dus vooral het grafische, maar eerst zal ik het hebben over de match engine zelf.

In tegenstelling tot FIFA, PES,... proberen wij een echte simulatie van 90 minuten te maken. We werken constant om de match engine te verbeteren en ook hoe het voetbal in het echte leven evolueert. We zorgen ook voor heel wat kansen om je tactiek aan te passen. Ook hoe de spelers die dag zijn is belangrijk, ook persoonlijk. Luisteren ze naar je of negeren ze je?

We hebben heel wat tijd gebruikt om te zien hoe iedereen schiet, past, tackelt, loopt,.. en zoveel meer en hebben zoveel mogelijk van deze data in de match engine proberen te steken. We werken zelfs samen met ex-voetballers. Ray Houghton is hier een goed voorbeeld van. De Ierse Schot kijkt met ons mee of een speler goed beweegt en zich positioneert.

We zijn dus meer bezig hoe het spel beweegt, dan het er uit ziet. Toch is het voor ons belangrijk dat het er allemaal zo echt mogelijk uitziet. We proberen wel niet dat iedereen er echt uit ziet. Dit zou onmogelijk zijn met meer dan 400.000 spelers en stafleden die we hebben. Maar we willen wel dat ze er echt uit zien.

Een van de grote werkpunten waren de animaties. We hebben iedere animatie heruitgevonden. Ook zijn er maar dan 100 nieuwe animaties bijgekomen. Bijvoorbeeld meer schietanimaties, kopanimaties,...

Ook iets nieuws zijn de emotieanimaties. Dit hangt af van de persoonlijkheid. Is iemand ambitieus dan zal hij dat ook op het veld tonen. Iemand die emotioneel is zal sneller kwaad zijn, en als hij een grote kans mist enorm teleurgesteld zijn. Ook zullen we kunnen zien wanneer een speler kwaad is als een teamspeler niet naar hem paste. En natuurlijk, nog zoveel meer..

Er zijn ook heel wat nieuwe vieringen bij als iemand een goal scoort. Dit kun je zien op de videos die we al geupload hebben op www.youtube.com/sigamesofficial.

Al bij al zijn de animaties dus enorm veranderd tegenover vorig jaar. Net zoals het gehele veld, maar daar zal ik het morgen over hebben.

Ik krijg ook héél wat vragen over de demo. We zullen de demo pas uitgeven als het echte spel ook klaar is. We willen namelijk dat het identiek is aan het echte spel. Je kunt een half seizoen spelen en dan je spel verder zetten wanneer de volledige versie uit is.

De demo wordt normaal gezien 2 weken voor de release verwacht. Dit wil zeggen dat  we aan het eind van volgende week mogen beginnen hopen.

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"