Supercross 2011

Alles wat te maken heeft met sport, buiten voetbal.

Supercross 2011

Berichtdoor scheeve3 » wo 05 jan 2011, 20:08

Ik weet niet hoeveel mensen hier intresse in hebben, maar ik vind het toch de moeite om een nieuw topic te starten.
Indien je de sport niet kent dan is het zeker de moeite waard om het te leren kennen :D.

Mxworld.be heeft een preview geschreven over de "grote jongens klasse", de 450cc supercross klasse. Dit jaar meer dan ooit een klasse die vol talent zit. Met enkele rijders die terugkeren uit blessure, met enkele talenten die uit de 250cc klasse komen gekropen en enkele jongens als een Kevin Pauwels in het veldrijden die op latere leeftijd hun talent vinden lijkt dit jaar al geslaagd op voorhand.

Hier de preview.
AMA Supercross Preview
Zoals dat ieder jaar het geval is, vallen de eerste hekjes van het nieuwe seizoen in Amerika, in het centrum van de Amerikaanse Supercross: Anaheim. Het seizoen 2011 zal speciaal worden, want de kaarten zijn grondig door elkaar geschud. De hoogdagen waarin één rijder absoluut domineerde, zoals Ricky Carmichael en Jeremy McGrath, zijn voorbij. Wat we nu krijgen is een pak hongerige wolven, die zich allemaal willen en ook moeten bewijzen... En allemaal voor verschillende redenen.

Thor it voor meer.



Favorieten

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen. In het AMA SX-seizoen van 2011 wordt met grote ogen gekeken naar vier mannen: Ryan Dungey, James Stewart, Chad Reed en Ryan Villopoto. Allemaal zijn het voormalig kampioenen, maar voor ieder van hen wordt 2011 een totaal nieuwe test.

Ryan Dungey was dé man van het Amerikaanse motorcross/supercross in 2010. Hij won zowat alles wat er te winnen viel en trekt dus naar het strijdtoneel met voldoende zelfvertrouwen. Van de grote vier veranderde hij het minste aan zijn programma, al verliet zijn grote mentor en teambaas Roger Decoster wel het Suzukiteam om voor KTM te gaan werken. Wat Dungey's grootste uitdaging zal zijn? Zijn titel verdedigen tegen de drie absolute toppers naast hem, want vorig jaar vielen zowel Stewart, Reed als Villopoto vroegtijdig uit met blessures. 2011 wordt dus de kans voor Dungey om te tonen dat hij het tegen een voltallig deelnemersveld óók kan.

Over James Stewart kunnen we een boek schrijven, maar zowat iedereen weet dat 2010 een rampjaar was voor 'Bubba'. Een vroege blessure, moeilijke genezing en een bedenkelijke terugkeer naar de AMA Nationals zorgden er voor dat velen begonnen te twijfelen aan de eens zo machtige James Stewart. 2011 wordt dus een jaar om te bewijzen voor zichzelf en voor de rest van de wereld dat hij kan terugkeren naar zijn oude niveau, waar hij bijna onverslaanbaar was.

Ook voor Chad Reed was het voorbije seizoen er eentje om snel te vergeten. De Australiër raakte al snel geblesseerd, werd ernstig ziek, en verloor een van zijn beste vrienden, Andrew McFarlane. Ook de onderhandelingen voor een nieuw contract verliepen bizar voor Reed. Uiteindelijk koos hij ervoor om een volledig nieuw team rond zichzelf uit de grond te stampen op het allerlaatste moment. Ook voor Reed geldt de vraag: Kan hij terugkomen op het allerhoogste niveau? En heeft zijn splinternieuwe team al de maturiteit en de mogelijkheden om hem naar een nieuwe titel te leiden?

Als laatste in de rij hebben we Ryan Villopoto, zeg maar de outsider bij de titelfavorieten. Ook al had Villopoto één van de meest succesvolle carrières bij de Lites, hij is de enige uit dit lijstje die nog geen 450-titel op zijn naam heeft staan. In 2010 leek hij bijna roet in het eten van Ryan Dungey te gaan gooien, maar een vreselijke enkelblessure zette RV buiten strijd. Als deze man er in slaagt om een volledig seizoen zonder blessures te vervolmaken, zal hij automatisch meedoen voor de ereplaatsen.

Outsiders & Rookies

Statistisch gezien zijn er buiten de grote 4 nog een karrenvracht aan rijders van een vergelijkbaar niveau die zullen meestrijden voor overwinningen of op zijn minst podiumplaatsen: Kevin Windham, Andrew Short, Josh Grant, Trey Canard, Mike Alessi, Davi Millsaps, Justin Brayton, Brett Metcalfe, Austin Stroupe, Nick Wey, Kyle Regal, Ivan Tedesco, Jake Weimer (voorlopig geblesseerd),... Zij zullen vooral moeten toeslaan wanneer de titelfavorieten het iets moeilijker hebben. In ieder geval is de 'diepte' van het deelnemersveld behoorlijk spectaculair als we al deze namen bekijken.

Binnen drie dagen krijgen we een eerste indruk van waaraan we ons mogen verwachten in het komend voorjaar, maar nu staat al vast dat het een jaar wordt om niet snel te vergeten.

Morgen maken we een preview van de West Coast Lites-klasse.
Avatar gebruiker
scheeve3
Junior
Junior
 
Berichten: 64
Geregistreerd: ma 12 jan 2009, 16:31
Woonplaats: Melsele
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee

Supercross 2011

Advertentie

Advertentie
 

Re: Supercross 2011

Berichtdoor erdeebee » wo 05 jan 2011, 20:44

Wordt dit ergens uitgezonden?
Afbeelding
Afbeelding
erdeebee & FMBel op Twitter
Avatar gebruiker
erdeebee
Projecten / Moderator
 
Berichten: 17860
Geregistreerd: do 28 mei 2009, 18:38
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee
Club: AFC Wimbledon
Verhaal: viewtopic.php?f=288&t=8547&view=unread#unread

Re: Supercross 2011

Berichtdoor scheeve3 » wo 05 jan 2011, 23:51

Amerika ergens, meestal NBC sports of speed
Maar op zondag staan de race's van zaterdag al online op torrent en op maandag staat het meestal al op youtube in HD.
Heel het seizoen is ook bijna in Amerika, slechts één niet en dat is in Canada, Toronto. Ze rijden dan in Major league baseball stadions en NFL stadions.

Mxworld.be telt trouwens ook af naar het nieuwe seizoen met 5historische race's.

Nog 5 dagen ...
Het AMA Supercross seizoen sluipt nu wel heel snel dichterbij. Nog vijf dagen en dan zijn wij Zaterdag! D-Day voor iedere Supercross piloot want dan valt het starthek voor Anaheim1 en begint het 17manche tellende Supercross kampioenschap! Om u al een beetje warm te doen lopen hebben we vijf schitterende wedstrijden uit het verleden bijeen gezocht. Vandaag krijgt u er al één. Alvast veel plezier!
https://www.vitalmx.com/videos/member/01 ... cottie,405

Nog 4 dagen ...
Nog vier dagen en dan start het AMA Supercross kampioenschap en tot die tijd warmen we ons op aan wedstrijden uit het verleden. Gisteren zag u een mooie inhaal wedstrijd van Ricky Carmichael die daarnaast ook nog eens een mooi duel uitvocht met Supercross legende Jeremy McGrath. Voor de mensen die het nog niet gezien hebben is het zeker een aanrader! Nu hebben we een wedstrijd waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Chad Reed en Kevin Windham.

Link


Link


Nog 3 dagen ...
In 2009 was er een tweestrijd tussen aartsrivalen James Stewart en Chad Reed, bijna het hele seizoen dat 17GP's telt bleven ze binnen de 6ptn van elkaar. Wanneer het supercross peleton voor de eerste keer ooit in het stadion van de Jacksonville Jaguars neerstreek werd het een main-event (finale vd avond) om duimen en vingers van af te lekken.

Link


Link


Link


De laatste is een echte aanrader
Avatar gebruiker
scheeve3
Junior
Junior
 
Berichten: 64
Geregistreerd: ma 12 jan 2009, 16:31
Woonplaats: Melsele
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee

Re: Supercross 2011

Berichtdoor scheeve3 » vr 07 jan 2011, 00:02

zoals belooft de 250cc (lite's) preview van MxWorld.Be

AMA Supercross Lites preview
Ook voor de Lites-jongens beginnen de zenuwen zo stilaan te komen, want binnen twee dagen is het zover. Zoals elk jaar zal er weer een enorm sterke lading jong geweld aan de start staan te Anaheim. Ook in deze categorie zijn er behoorlijk wat teamwissels gebeurd en rookies bijgekomen. Bovendien zijn er maar twee rijders bij die al ooit een SX-wedstrijd hebben gewonnen. Gooi daar nog een klein Duits Wunderkind bij, en we kunnen ons opmaken voor een spektakelgevecht.

Lees verder bij "Thor".






Favorieten: Rookies en veteranen.

Zoals in het verleden al heel veel bewezen is, zijn er in de Lites-klasse twee teams die met de plak zwaaien: Pro Circuit Kawasaki en Geico Honda. Vandaar dat het er ook dit jaar naar uitziet dat deze twee teams het zullen uitvechten voor de titel... Al zijn er nog voldoende andere kapers op de kust.

Wil Hahn gooide in 2010 heel wat hoge ogen op in de AMA Supercross. Hij werd tweede in het kampioenschap, en toonde de regelmaat om dit jaar een trapje hoger te geraken. Hij maakte in het tussenseizoen de overstap van het TLD Hondateam naar GEICO Honda en is dus zeker en vast één van de kandidaten voor de titel.

Josh Hansen werd vorig jaar zesde, maar de resultaten tonen niet wat de Californiër in zijn mars heeft. Hansen maakte te veel onnodige fouten en verloor soms te snel de concentratie. Als hij die dingen wist te vermijden, was hij steeds vooraan te vinden. Dat zal ook meteen zijn hoofdopdracht zijn voor dit seizoen.

Ook al is Tyla Rattray al 25, en een echte veteraan in de MX2-klasse, toch is hij een 'rookie' bij de Supercross Lites. In 2008 sloeg hij bewust het SX-seizoen over en vorig jaar blesseerde hij zich net voor de start van het seizoen. Misschien is de titel nog net iets te hoog gegrepen voor de aimabele Zuid-Afrikaan, maar iedereen weet dat Styla bijna foutloos is, en dan is alles mogelijk.

Rattray's teamgenoot Broc Tickle is nog zo'n fysiek ijzersterke rijder. Tickle maakte de overstap van DNA Yamaha naar PC Kawasaki na twee behoorlijk sterkte jaren, waar hij weliswaar constant te kampen had met slechte starts. Als hij die kwaal kan overwinnen en genoeg regelmaat aan boord kan leggen, maakt Tickle zeker kans op de titel.

Eli Tomac is een rookie die klaar is om meteen zijn visitekaartje af te geven. Tomac toonde vorig jaar al in Hangtown dat hij kan winnen en bezit een heel belangrijke eigenschap voor Supercross: sprintsnelheid. Niet verbaasd zijn als ET al snel bovenaan het podium te vinden is.

Outsiders

Naar jaarlijkse traditie zijn er ook weer een hele hoop rijders die verrassend uit de hoek kunnen komen: Ryan Morais, Martin Davalos, Christian Craig, Kyle Cunningham, Cole Seely, Travis Baker,... Vooral Ryan Morais, Martin Davalos en Cole Seely lieten in het verleden al zien dat ze podiumsnelheid hebben, en wie weet is deze groep rijders nog tot meer in staat.





ZIjn we nog iemand vergeten?



Natuurlijk. Das Wunderkind.



Is Ken Roczen nu een outsider of een titelfavoriet? Ook al heeft hij geen echte supercrosservaring, weten wij als GP-fans wel beter. Elke wedstrijd waar de Duitser aan deelneemt is er een die hij kan winnen. Wees gerust dat ze in Amerika snel zullen weten uit welk hout Ken Roczen gesneden is

en een filmpje.
Nog 2 dagen ...
Met nog twee dagen tot de start van het 2011 AMA Supercross seizoen kijken we terug naar het verleden. We kijken meer bepaald terug naar de seizoensstart van in 1990 het toenmalige Camel Supercross kampioenschap ging toen ook van start in Anaheim en toen stonden er ook een heleboel kleppers aan de start.

Klik op Thor voor het filmpje.

Link
Avatar gebruiker
scheeve3
Junior
Junior
 
Berichten: 64
Geregistreerd: ma 12 jan 2009, 16:31
Woonplaats: Melsele
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee

Re: Supercross 2011

Berichtdoor smetje » vr 07 jan 2011, 09:27

Vroeger ben ik nog regelmatig naar zo een Supercross gaan kijken in het Sportpaleis in Antwerpen. Zal wel niet hetzelfde zijn als die Amerikaanse, maar was toch de moeite. Ik weet niet of dat nog gedaan wordt in het Sportpaleis.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Avatar gebruiker
smetje
Admin
 
Berichten: 7751
Geregistreerd: vr 02 feb 2007, 00:35
Woonplaats: Aalst
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee
Club: Manchester City

Re: Supercross 2011

Berichtdoor scheeve3 » vr 07 jan 2011, 14:36

Wow, daar ben ik toch wel ff jaloers op :D. Wordt spijtig genoeg niet meer gedaan.
En in die tijd kun je de SX in het sportpaleis van niveau toch wel vergelijken met het Amerikaanse niveau, want dat was zowat rond de tijd dat het WK supercross van europa naar Amerika verhuisde. Dus toen waren wij koplopers in het supercross :P.

Dat is ook de reden geweest dat het is gestopt. Door dat de GP rijders geen blessures wouden oplopen voor het WK motorcross kon het sportpaleis in z'n laatste jaren geen toppers meer aantrekken en dus ook geen publiek. Zo begon het dan na een tijd verlies te draaien.


Nu is m'n broer een beetje bezig met te zoeken naar locatie's en proberen organiseren, maar er zijn weinig zalen die dit binnen willen halen :/.
Avatar gebruiker
scheeve3
Junior
Junior
 
Berichten: 64
Geregistreerd: ma 12 jan 2009, 16:31
Woonplaats: Melsele
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee

Re: Supercross 2011

Berichtdoor scheeve3 » di 11 jan 2011, 17:43

https://torrentz.eu/25e509ec9fe534e9965f ... c289a82354

Hier kun je de race downloaden, er zitten geen ondertitels bij dus enige Engels-Amerikaanse kennis is wel nodig :).
Het was wel een leuke race moet ik zeggen, vooral de last change qualifiers bij zowel de 250 als 450cc's.
De resultaten zal ik in een volgende post zetten zodat diegene die dit nog willen bekijken niet op voorhand lezen wie er al gewonnen heeft ;).

De bijna 3uur durende live uitzending staat ook op youtube.

Link
Laatst bijgewerkt door scheeve3 op di 11 jan 2011, 19:17, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
scheeve3
Junior
Junior
 
Berichten: 64
Geregistreerd: ma 12 jan 2009, 16:31
Woonplaats: Melsele
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee

Re: Supercross 2011

Berichtdoor scheeve3 » di 11 jan 2011, 19:13

Villopoto en Hansen winnen SX-opener te Anaheim.
De kop is eraf, en de 'grote vier' ontgoochelden niet. Uiteindelijk trok Ryan Villopoto aan het langste eind, nadat hij bijna een jaar inactief was door blessureleed. Regerend kampioen Dungey werd tweede en James Stewart mocht na een knappe remonte als laatste mee naar het podium. Chad Reed kende iets minder succes, hij werd vijfde voor rookie Trey Canard. Bij de Lites zette Josh Hansen zijn goede vorm door en ging met de bloemen lopen. De Pro-Circuit jongens maakten er een groen onderonsje van, want Brock Tickle en rookie Tyla Rattray deelden in de champagne. Ken Roczen liet heel mooie dingen zien, maar hij werd genekt door mindere starts. Uiteindelijk kwam hij als zevende over de streep.
450

1. Ryan Villpoto
2. Ryan Dungey
3. James Stewart
4. Trey Canard
5. Chad Reed
6. Kevin Windham
7. Ivan Tedesco
8. Brett Metcalfe
9. Josh Grant
10. Andrew Short
11. Kyle Chisholm
12. Nick Wey
13. Kyle Regal
14. Mike Alessi
15. J Thomas
16. Justin Brayton
17. C Blose
18. M Boni
19. Davi Millsaps
20. T Hahn

250 West

1. Josh Hansen
2. Broc Tickle
3. Tyla Rattray
4. Martin Davalos
5. Cole Seely
6. Ryan Morais
7. Ken Roczen
8. T Baker
9. N Paluzzi
10. Eli Tomac
11. A Balbi
12. B Evans
13. K Cunningham
14. R Marmont
15. C Gilmore
16. B Rutherford
17. T Bright
18. D Tedder
19. C Craig
20. T Inglalss

thx to Mxworld.be
Avatar gebruiker
scheeve3
Junior
Junior
 
Berichten: 64
Geregistreerd: ma 12 jan 2009, 16:31
Woonplaats: Melsele
Football Manager: Ja
Football Manager Live: Nee


Keer terug naar Sport

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

JAN
10

10/01/2011 - 15/01/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

JAN
16

16/01/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

JAN
18

18/01/2011 - 16/02/2011
1-1 challenges 2011: Achtste Finales

JAN
31

31/01/2011 - 05/02/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

FEB
1

01/02/2011
Aankondiging nieuw Erelid

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"

Interessante links
Partners

Managers United