Beste FM liefhebbers,

gezien jullie graag FM spelen, ik ga hiervan uit gezien je hier anders niet veel te zoeken hebt, ga ik er dus ook vanuit dat jullie graag voetbal zien of voetbal volgen en dan toch hopelijk zeker onze eigen eerste klasse!


We zijn nu aan 19/20 speeldagen van de eerste 30 en de kanshebbers voor iedere postcompetieplayoff zijn bekend. Behoudens grote sprongen voorwaarts zullen we niet veel spannends meer meemaken tot de playoffs.

Na 20 speeldagen kun je toch al iets zeggen over bepaalde ploegen, tendensen,... Deze zijn ook allemaal voer voor discussie daarom zal ik hier een persoonlijke mening plaatsen niet omdat deze de waarheid is, maar omdat dit stof kan zijn voor een gezonde discussie waarin we uitspraken als:" standard wordt kampioen.Punt!" , " Er is maar één ploeg die kan voetballen en das den Anderlecht!", "Club is ploeg vant stad!" niet welkom zijn.

Eerst en vooral valt het op dat van de 15 ploegen aanwezig in eerste er maar 2, misschien 3 uitsteken dit seizoen: Anderlecht, Club Brugge en AA Gent. Standard is hier niet bij, dit door verschillende redenen maar laat ons eerlijk zijn: Oneywu vervangen door Rocha en aanverwanten en dan hopen op een topprestatie in de Champions League was wel wat optimistisch van D'Onofrio. Ondanks de meerdere smeekbedes van Bölöni om versterking kwam die er enkel kwantitatief en minder kwalitatief. En ja Defour is geblesseerd en ja er zijn spelers uit vorm, maar bottom line is dat Standard 3 spelers mist: Fellaini, Oneywu en Dante. Fellaini kon men nog opvangen, Dante in mindere mate ook, maar Oneywu werd nooit goed vervangen. Spijtig want Standard heeft jonge mensen rondlopen die mits een echte versterking of 2 echt iets konden doen in de Champions League en zo de nodige rotatiemogelijkheden te hebben voor de competitie. Ik persoonlijk geef de schuld niet aan de trainer in dit geval, maar dan wel eerder aan het management.

De goed presterende clubs Anderlecht en Club vind ik ergens toch opvallend: Anderlecht kampt met blessures( Frutos, Polak en natuurlijk Wasilewski) en toch staan ze er. Architect van het succes is denk ik Boussoufa die toch weer sterk speelt. Ook Lukaku speelt goed natuurlijk, maar ik hoop dat de mediahetze rond hem gauw gaat liggen zodat hij op een normale manier kan verder groeien.
Club kan met een bijna onveranderde kern sinds vorig jaar, dit jaar toch meespelen voor de prijzen. Opvallend is dat met oude krijger in wording Carl Hoefkens de defensie steviger op zijn voeten staat. Onverwacht toch ergens, maar ergens was het ook logisch dat een ex-jeugdcoach van Ajax een jonge kern zoals die van Club op zijn best kan laten spelen. Club speelt attractief voetbal en keert absoluut terug naar de huisstijl. Een goede zaak is te zien in de stand.
AA Gent is bijna zeker van de playoffs en dat vooral dankzij de trainer denk ik, de kern is niet super maar goed. Preud'Homme haalt er alles uit denk ik en voor de titel komen de Gentenaars toch iets te kort in mijn opinie. Die gaat denk ik naar Club of Anderlecht.

Wie zal deze drie bekampen in de playoffs? Als we de stand erbij halen wordt dit: STVV, Zulte-Waregem en GBA. Geen Standard dus voorlopig. Ik denk dat Standard wel nog een remonte zal maken en dat er nog een minder periode moet komen voor hoogvliegers als GBA. Mijn voorspelling is dan ook dat er 4 clubs zullen strijden voor 2 plaatsten: STVV, Zulte-Waregem, GBA en Kortrijk(!) zullen de 2 resterende plaatsten moeten kiezen. Standard, Gent, Club en Anderlecht zijn denk ik certitudes.

Opvallende prestaties toch van KV Kortrijk en STVV? De 2 revelaties voor mij persoonlijk. STVV kan ik moeilijk inschatten, maar ik denk toch dat ze nu al een knap seizoen achter de rug hebben. Kv Kortrijk is een complete verrassing, Leekens doet daar magistrale dingen en met een sterke organisatie en tikkeltje geluk geraak je ver en daar staat Leekens toch voor?

Ik zal deze veel te lange blog beëindigen, later zal ik het hebben over de laagvlieger Genk en zijn tegenstanders in de strijd voor het behoud!

 

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"