Home Nieuws Voetbal België in Europa 1

De heenmatchen zijn gespeeld in de Champions League en in de Europa League..

We beginnen met Anderlecht. Zij mochten naar Belgrado afzakken om te spelen tegen Partizan. Na de eerste helft werd duidelijk dat beide teams rommelig voetbal speelden. Partizan had een paar keer de kans om te counteren, maar moest dan afrekenen met Gillet, of ook de scheidsrechter die ongewild de bal een tikje gaf. Het is pas in de tweede helft dat de match openbreekt. Het is debutant Lecjaks die een knappe voorzet geeft naar Gillet. Hij kan niets anders dan de bal in doel te werken. De vreugde is van korte duur, want na 10 minuten staat Anderlecht 2-1 achter. Cléo glipt door de verdediging en scoort. In de 64ste minuut heeft Lecjaks dan ook pech. Na zijn assist, ook de owngoal. Nog geen 2 minuten later scoort Juhasz. Kanu gaf de assist. Daarna is het nog even Partizan die de plak zwaait, maar de match bloedt dood. 2-2 eindstand.

Nu gaan we naar de Europa League. Genk en Club Brugge speelden een thuismatch, terwijl Gent naar onze zuiderburen mocht. RC Genk mag hun Europese droom al opbergen. Ze verloren met 0-3 van Porto. Nochtans konden ze de Portugezen goed opvangen, toch kwamen ze 0-1 achter. Net voor de rust verloren ze Jelle Vossen, die zelf om een wissel vroeg. Net na het uur moest Genk met z'n 10en verder na rood voor Matoukou. Daarna maakte Porto het af. Ze scoorden nog tweemaal.

AA Gent had meer geluk. In de eerste helft waren ze sterk, maar Coulibaly en Soumahora misten elk 2 grote kansen. In de twee helft was Gent vergeten dat ze voetbal speelden. Feyenoord was de enige ploeg op het veld. Gelukkig bleef het voor Gent, slecht 1-0. De goal viel na een slecht weggewerkte hoekschop.

Club Brugge had iets meer geluk tegen Dinamo Minsk. Al namen ze een slecht start. Na nog geen 5 minuten stonden ze 0-1 achter. Club Brugge zoekt, maar vindt niks. Het duurt tot net voor het half uur voor een eerste echte kans. Gelukkig speelt Perisic enorm goed, maar hij kan jammer genoeg niet de 1-1 maken. Club Brugge heeft in de tweede helft meer geluk. Ze hebben weliswaar een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen. Het is Hoefkens, met geknipte haren, die hem er in knalt. Daarna is het Blondel die een slecht weggewerkte bal er in trapt. 2-1 voor Brugge.

De enige ploegen die zeker nog kunnen door gaan zijn Club Brugge en Anderlecht. Al moet Anderlecht zeker winnen of slechts 1-1 gelijkspelen. AA Gent moet winnen met 2-0 als ze geen verlengingen willen. RC Genk droomt van een mirakel.

Share/Save/Bookmark
 

Reacties 

 
#1 smetje 2010-08-20 09:27
Toch weer geen goede resultaten voor de coefficient. Anderlecht en Brugge moeten zich plaatsen. Brugge zal wel moeten scoren in Minsk denk ik. Voor Gent kan het nog, maar ik vrees dat ze 3 goals nodig hebben aangezien ik Feyenoord wel zie scoren in Gent.
 
 
#2 den_uil 2010-08-20 10:18
Gent had altijd moeten scoren, hebben zeker de kansen gehad nu wordt het idd zeer moeilijk.
Club en Anderlecht vond ik beide zwak, Anderlecht had een ideale uitgangspositie kunnen verwerven, maar zullen de klus thuis wel afmaken. Club moet ginder minstens een gelijkspel kunnen halen.
Genk wordt idd te moeilijk, deden het eigenlijk niet slecht maar alles zat zowat tegen, stomme penalty, domme rode kaart en dan pas laatste 10 minuten het onderspit moeten delven, voor hen is het over vrees ik.
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"