Home Artikels Blogs De Gouden Schoen

Beste lezers,

ik weet dat jullie nog een degradatie verslag te goed hebben van mij, maar met de gouden schoen van gisteren is dat nu eenmaal actueler om over te bloggen!


Milan Jovanovic wint de gouden schoen, een jaar nadat hij hem eigenlijk verdiende. Vorig jaar kun je natuurlijk niet ongedaan maken en Witsel speelde absoluut ook goed, maar Jovanovic verdiende hem toen vond ik toch.

Dit jaar verdiende hij hem minder. Zeker omdat hij vooral voor zijn aandeel in de malaise bij Standard van de voorbije paar maanden de schoen krijgt. Ok hij scoorde 10 keer en was bepalend voor Standard, maar dat was bijlange niet de beste Jovanovic die we gezien hebben. Zeker in de competitie vond ik hem toch niet zo super. Bepalender vond ik dan Boussoufa en Perisic.

Waarom kon een keeper hem eigenlijk niet winnen? Stijnen speelt al jaren op een hoog niveau bij club en krijgt daar zelden erkenning voor. Boussoufa was de meest terechte winnaar. Lukaku verdiend zijn derde plaats, maar heeft niks bewezen in het begin van vorig jaar en kon hem dus eigenlijk niet winnen. Wat ik wel spijtig vond is dat Perisic niet hoger stond. Hij was één van de meest bepalende spelers bij Roeselare en het behoud was toch voor een groot deel zijn verdienste? Bij Brugge is hij één van de sterkhouders van het nieuwe club. 1 boussoufa 2 Perisic 3 Lukaku was denk ik terechter. Het is nu anders gebleken en ik ben ergens blij dat Jovanovic toch zijn gouden schoen gekregen heeft, op en naast het veld was hij vorige jaren een attractie. Enkel was het wat laat dat hij zijn erkenning kreeg. Wat ik ook spijtig vindt is dat hij er soms niet mee inzit dat hij de meest prestigieuze trofee gekregen heeft dat een speler kan krijgen in België. Hij praat enkel nog over een transfer en zelfs als hij deze trofee krijgt kan hij over niks anders denken. En langs de andere kant verdiend hij die transfer ook. Een rare jongen die Jovanovic. Hij heeft alles bereikt in België en zal op een hoger niveau gaan spelen vanaf volgend seizoen. Zien of Standard hem kan vervangen, misschien iets beter dan ze met Oneywo gedaan hebben

 

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"