Home Nieuws FM [FM11] Dag 5 van de blogs

Deze vertaling is zo correct mogelijk. Alles wordt verteld vanuit het standpunt van Miles Jacobson

Als je de essentie van het spel probeert na te maken, namelijk een echte voetbalwereld, dan wil je iedereen in het spel een personaliteit geven. Net zoals jij hebben die mensen ook een 'leven'. We hebben allerlei verschillende karakter kenmerken in het spel, dus je kan spelers hebben die ambitieus, koppig of lui zijn, die alles doen, die je negeren... net zoals mensen reageren in het echte leven.

Je kunt al enkele jaren praten met je spelers en je technische staff, net zoals ook tegen andere managers. Vorig jaar kwam er met de feature Technische Advies heel wat info bij. Dit jaar zijn al deze features een niveau gestegen.

De eerste grote verandering op dit vlak is dat het systeem meer controverse is. Dit wil zeggen dat je terzelfder tijd met je staff, spelers of bestuur kunt praten over meerdere topics en je kan zoeken naar een oplossing. Dit wil zeggen dat je direct een antwoord krijgt, waar je vroeger enkele dagen moest wachten op de speler.

Enkele voorbeelden:

Ik wil enkele spelers vragen om hun zwakkere voet niet te vaak te gebruiken, maar ook dat ze een speler aanraden die graag bij de club speelt. In FM2010 moest ik eerst het ene vragen en enkele dagen wachten op je antwoord voordat je een nieuwe vraag kon stellen. Nu kan ik gewoon de eerste vraag stellen, dan antwoordt hij en krijg ik de kans om een nieuwe vraag te stellen.

Een van mijn spelers is niet blij en wilt weg naar een grotere club. Hij komt naar mij en praat over het vertrek, dan kan ik hem vertellen dat ik veel ambitie heb met de club en dat ik wil dat de club groeit om te voldoen aan zijn eis. Hij kan akkoord gaan en blijven, maar hij kan ook zeggen dat hij me niet gelooft. Dit kan allemaal te maken hebben met zijn en mijn karakter.

Als hij me niet gelooft, komen er nog meer opties! Ik kan hem vertellen dat hij de club niet wardeerd, hem direct verkopen, wachten tot de volgende transferperiode,.. Iedere speler zal anders reageren op al deze opties. Je kunt zelfs spelers hebben die de club zodanige willen helpen, dat ze nooit weg willen, maar ook spelers die je het moeilijk maken!

Zoals jullie weten zijn er verschillende vormen van ontevredenheid. Je zal er dus voor willen zorgen dat je speler snel tevreden is, want hoe langer het duurt, hoe sneller de speler naar de pers stapt om te zeggen dat hij ontevreden is en dat je niet met hem wilt praten.

Iedereen kent wel de beloftes van de managers. Nu zullen de spelers deze ook onthouden. Dus als je ze niet waarmaakt, kan de speler nog kwader worden en ook zijn vrienden in de club kwaad maken. Of omgekeerd kan een speler alleen komen te staan, omdat hij niet gewild is door de anderen.

De opties om te vragen om een speler aan te raden, te trainen op een bepaalde actie... zit er al een tijdje in en wordt nu nog meer uitgevoerd. Hier enkele van mijn favoriete toevoegingen:

- De mogelijkheid om een speler te vertellen waarom hij bij de reserven moet

- Een waarschuwing voor jeugdspelers dat als ze niet verbeteren, ze geen contract krijgen

- De mogelijkheid om te praten over de groei van de speler tijdens de training

- Dreigen met een transfer als de speler slecht speelt

- Je kan zelfs een speler vragen om minder aanwezig te zijn in de pers.

Morgen zal ik het hebben over de bestuurskamer en het Technisch Advies. Hieronder een screenshot van de nieuwe bestuurskamer.

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"