Home Artikels Blogs Tackles

Beste lezers,

zoals jullie wel weten ligt voetbal mij nauw aan het hart. Het is de sport die ik al sinds ik kon lopen wilde doen en sinds ik verstand heb volg. Het is ook de sport die de laatste tijd niet altijd positief in het nieuws wordt.


Ten eerste wil ik een boodschap de wereld insturen ivm scheidsrechters: ze zijn mensen. Ze maken fouten. Het hoort erbij. Ik heb recht van spreken omdat ik enerzijds zelf nog scheids ben geweest en anderzijds omdat mijn club de laatste tijd nogal wat terechte en onterechte rode kaarten pakt. Het is spijtig dat niet iedere beslissing terecht is, maar soms moeten we verder kijken dan onze neus lang is. Dit brengt mij bij punt 2.

Ten tweede wil ik even aan al de bezorgde voetbalfans onder jullie een kleine boodschap meegeven: voetbal is contactsport! Ik ben geen fan van elleboogstoten en tackles die mensenlevens vernietigen. Maar bij iedere sliding tackle moet de scheids beslissen of hij nu weeral rood moet geven of niet. Door de hetze rond wasyl en witsel kan men in dit land niet één mooie tackle doen. Ik begrijp de scheidsrechters wel hoor, wij hebben ze zo gemaakt. De media, spelers, trainers, fans,... hebben de scheidsrechters zo bang gemaakt dat ze bijna altijd rood trekken. Spijtig want ik had altijd gehoopt dat deze competitie naar Engels model zou evolueren. Mooie harde duels, daar hou ik van. Ook van een prachtige sliding tackle kan ik genieten. Spijtig genoeg is dat de laatste tijd niet meer mogelijk. Als Geraerts het omkoopgebaar maakt dan is hij denk ik verkeerd, maar er is wel degelijk iets mis met onze manier van denken. Niet iedere harde tackle met de voet vooruit is een rode kaart waard. Niet iedere tackle met contact is een rode kaart waard. Maar de laatste tijd vergeet men dat al te vlug. Trekt men rood dan is men ontevreden en trekt men geen rood dan is men ook ontevreden, maar het voetbal lijdt hieronder.

Ik kan wel nog even verdergaan, maar Fuego heeft de rest van mijn gal al gespogen. Mooie blog trouwens van hem.

Tot de volgende beste lezers!

 

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"